Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Christmas biscuit house / Χριστουγεννιάτικο μπισκοτόσπιτο

 
Τα σπιτάκια απο μπισκότο είναι μια πολύ όμορφη Χριστουγεννιάτικη συνήθεια σε πολλές χώρες του κόσμου. Η προέλευσή τους είναι από το παραδοσιακό Γερμανικό παραμύθι «Χάνσελ και Γκρέτελ» που κατέγραψαν οι αδελφοί Γκριμ το 1893
 
 
ΥΛΙΚΑ: (via)

1 κιλό βρώμη
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 κουτ. του γλυκού μπέικιν
500 γρ. νερό
250 γρ. ζάχαρη καστανή
 

 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:

550 γρ. ζάχαρη άχνη
3 ασπράδια αυγού
χρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, αφήνουμε 20
λεπτά στο ψυγείο. Ανοίγουμε σε λεπτό πάχος και κόβουμε διάφορα σχήματα
για να δημιουργήσουμε ένα σπιτάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 160οC για μισή ώρα τουλάχιστον. Αφήνουμε να κρυώσουν και κολλάμε με αυγόγλασο.


 
EΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:

Χτυπάμε
στο μίξερ με το φτερό το ασπράδι με την άχνη για αρκετή ώρα έως ότου
αφρατέψει και σταθεροποιηθεί. Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Βάζουμε το γλάσο σε κορνέ και μ' αυτό κολλάμε τις πλευρές των μπισκότων
έτσι ώστε να συναρμολογήσουμε το σπίτι. Μ' αυτό, επίσης, το γαρνίρουμε.
Όσο δουλεύουμε με το γλάσο θα πρέπει να το έχουμε σκεπασμένο με
μεμβράνη ώστε να μην στεγνώνει.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου